SEH-verpleegkundige Jennie

Jennie, SEH-verpleegkundige: ''Het is mooi als je iemand ziet opknappen.''

Elke dag in verrassende situaties belanden. Veel van elkaar leren. En vooral: van betekenis zijn voor heel veel verschillende patiënten. Dat is werken bij de Spoedeisende Hulp, vertelt Jennie Paul. ''Alrijne sprak me aan vanwege de kleinschaligheid en de afwisseling.''

Hectiek en gemoedelijkheid

Jennie werkt nu ruim vijf jaar bij Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp. "Hiervoor werkte ik jarenlang in een ander ziekenhuis," vertelt ze. "Ik was toe aan een andere omgeving. Alrijne sprak me aan vanwege de kleinschaligheid. Het heeft een gemoedelijk karakter. Artsen, verpleegkundigen, afdelingsassistenten: we gaan allemaal vriendelijk met elkaar om."

"Verder sprak de Spoedeisende Hulp van Alrijne me aan. Het werk hier is heel gevarieerd. Iedere dag is verrassend. Je weet nooit wat voor patiënten je zult zien. Het kan hectisch zijn: soms zijn alle collega's bezig om patiënten te helpen en komt er intussen weer een ambulance aan. Dan moet je kunnen improviseren."

Toen Jennie bij ons kwam werken, heeft ze eerst een half jaar op andere afdelingen gewerkt om het ziekenhuis te leren kennen. "Daarna ben ik naar de SEH gekomen. Ik ben toen ook de opleiding tot SEH-verpleegkundige gaan volgen. Die heb ik twee jaar geleden afgerond."

Aandacht voor elkaar

Er werken ongeveer zestig collega’s op de Spoedeisende Hulp. "Ik vind het een leuke, diverse afdeling," zegt Jennie. "Elke werkende generatie is wel vertegenwoordigd. Ondanks dat er veel gebeurt, maken we het gezellig op de afdeling. We hebben ook een jaarlijks teamuitje en gaan af en toe samen eten of naar een feestje. Dan hangen we gewoon een briefje op: wie wil er mee?"

"Zo leer je elkaar goed kennen. Je weet wat je aan elkaar hebt. Als er wat is, kun je erover praten met elkaar. Dat is heel belangrijk. De teamleiders letten er ook op: gaat het goed met iedereen?"

Prettig om te zien

Veel verschillende collega’s en veel verschillende spoedgevallen, dat betekent ook dat er veel kennis in huis is. "We leren veel van elkaar. De ene collega heeft meer ervaring met een bepaald ziektebeeld of een bepaalde blessure dan de ander. Dan wissel je kennis uit: welke symptomen zijn er, hoe ga je ermee om? Ervaren collega’s staan ook open voor wat leerlingen zeggen. Daarnaast doen we regelmatig aan scholing."

De mensen die bij de SEH binnenkomen, kunnen allerlei klachten hebben. Van botbreuken tot benauwdheid en ernstige buikpijn. "Soms weet je een beetje wat je kunt verwachten," vertelt Jennie. "Bijvoorbeeld als het glad is buiten, of als er gesport wordt in het weekend. Maar wanneer een auto-ongeluk plaatsvindt, dat weet je natuurlijk nooit."

"Soms zie je een patiënt binnen het uur opknappen. Iemand komt heel ziek binnen, je voert een interventie uit en je ziet dat het werkt. Of als iemand een breuk heeft en je die in het gips zet, scheelt dat ook meteen. Dat is heel prettig om te zien."

Samen tot het beste ontwerp

Alrijne ziet dat er in de toekomst steeds meer vraag komt naar juist die zorg waar Alrijne goed in is en al jaren in groeit. Om dit mogelijk te maken, zijn diverse aanpassingen in gebouwen nodig. Zo wordt de Spoedeisende Hulp, onderdeel van het centrum voor acute zorg, de komende jaren uitgebreid.

"In elke stap wordt onze afdeling meegenomen. Zo ben ik mee geweest op verschillende werkbezoeken in binnen- en buitenland. Daar kon ik zien hoe de SEH eruitziet, hoe kamers zijn ingedeeld, en welke apparatuur in andere ziekenhuizen wordt gebruikt. Ook werden de plannen voor de nieuwbouw op de afdeling gepresenteerd, waarbij we konden aangeven wat we liever anders zouden zien. Zo komen we samen tot het beste ontwerp voor onze afdeling."

Wil jij ook van betekenis zijn voor de patiënten in onze regio? Bekijk onze vacatures.

Update: ben jij (bijna) gediplomeerd verpleegkundige, klik hieronder voor onze Open Dag Acute Zorg!

 

Vragen over werken bij Alrijne?

Bel met 071 517 8002 of mail naar hrm@alrijne.nl