samenwerking met scholen

Onze samenwerkingen met opleidingsinstituten

Samenwerking met scholen

Samenwerking met Hogeschool Leiden

Samenwerking met Hogeschool Leiden

Alrijne & Hogeschool Leiden
Alrijne Zorggroep werkt nauw samen met Hogeschool Leiden op het gebied van zorgopleidingen. Er zijn verschillende opleidingen, zoals Verpleegkunde, waarbij studenten van Hogeschool Leiden ervaring kunnen opdoen in het toekomstige werkveld van Alrijne. Ieder opleidingsprogramma heeft een theorie- en praktijkgedeelte. Hogeschool Leiden verzorgt het theoriegedeelte. Studenten volgen het praktijkgedeelte bij Alrijne in de vorm van stages voor voltijdsstudenten en praktijkleerperiodes voor duale studenten. Afstudeerders volgen afstudeertrajecten aan de hand van actuele vraagstukken.

Lectoraat Verpleegkundig Leiderschap
Het lectoraat Verpleegkundig Leiderschap is een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Leiden en Alrijne Zorggroep. Beide partijen willen zo een brug slaan tussen onderwijs, onderzoek en de dagelijkse praktijk in de zorg. Met de komst van het lectoraat werken de partners aan de verdere professionalisering van de verpleegkundige beroepsgroep en verbetering van de directe patiƫntenzorg. Met haar focus op onderzoek brengt het lectoraat onderwijs en praktijk nog dichter bij elkaar.

Centrum voor Bij- en Nascholing Verpleegkunde (CBNV)
Alrijne Ziekenhuis biedt verpleegkundigen de mogelijkheid om aan verschillende cursussen en trainingen deel te nemen. Deze worden in nauw overleg met het werkveld verzorgd door het Centrum voor Bij- en Nascholing Verpleegkunde (CBNV), onderdeel van Hogeschool Leiden. Enkele voorbeelden van scholingen die Alrijne Ziekenhuis actief aanbiedt:
- Klinisch Redeneren
- Onderzoekend Vermogen 1 en 2
- Verpleegkundig Leiderschap 1 en Verpleegkundig Leiderschap 2
Daarnaast verzorgt het CBNV de opleiding tot Praktijkopleider.

Heb je jouw vacature niet kunnen vinden?

Geen probleem, schrijf je in voor onze jobalert en wij houden je op de hoogte over onze nieuwe vacatures in jouw vakgebied.

Inschrijven jobalert

Alrijne Zorggroep

Postbus 4220
2350 CC Leiderdorp

071 517 8002

hrm@alrijne.nl