samenwerking met scholen

Onze samenwerkingen met opleidingsinstituten

Samenwerking met scholen

Samenwerking met Hogeschool Leiden

Samenwerking met Hogeschool Leiden

Alrijne & Hogeschool Leiden

Alrijne Zorggroep werkt nauw samen met Hogeschool Leiden op het gebied van zorgopleidingen. Er zijn verschillende opleidingen, zoals Verpleegkunde, waarbij studenten van Hogeschool Leiden ervaring kunnen opdoen in het toekomstige werkveld van Alrijne. Ieder opleidingsprogramma heeft een theorie- en praktijkgedeelte. Hogeschool Leiden verzorgt het theoriegedeelte. Studenten volgen het praktijkgedeelte bij Alrijne in de vorm van stages voor voltijdsstudenten en praktijkleerperiodes voor duale studenten. Afstudeerders volgen afstudeertrajecten aan de hand van actuele vraagstukken.

Lectoraat Verpleegkundig Leiderschap
Het lectoraat Verpleegkundig Leiderschap is een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Leiden en Alrijne Zorggroep. Beide partijen willen zo een brug slaan tussen onderwijs, onderzoek en de dagelijkse praktijk in de zorg. Met de komst van het lectoraat werken de partners aan de verdere professionalisering van de verpleegkundige beroepsgroep en verbetering van de directe patiƫntenzorg. Met haar focus op onderzoek brengt het lectoraat onderwijs en praktijk nog dichter bij elkaar.

Centrum voor Bij- en Nascholing Verpleegkunde (CBNV)
Alrijne Ziekenhuis biedt verpleegkundigen de mogelijkheid om aan verschillende cursussen en trainingen deel te nemen. Deze worden in nauw overleg met het werkveld verzorgd door het Centrum voor Bij- en Nascholing Verpleegkunde (CBNV), onderdeel van Hogeschool Leiden. Enkele voorbeelden van scholingen die Alrijne Ziekenhuis actief aanbiedt:
- Klinisch Redeneren
- Onderzoekend Vermogen 1 en 2
- Verpleegkundig Leiderschap 1 en Verpleegkundig Leiderschap 2
Daarnaast verzorgt het CBNV de opleiding tot Praktijkopleider.

Bekijk de scholingen van Hogeschool Leiden

Samenwerking met ROC Mondriaan

Alrijne & ROC Mondriaan
ROC Mondriaan is de grootste opleider voor middelbaar beroepsonderwijs in de regio Haaglanden. Alrijne Zorggroep werkt nauw samen met ROC Mondriaan, School voor Zorg en Welzijn, locatie Leiden. Studenten kunnen er verschillende zorgopleidingen op verschillende niveaus volgen, zoals Verzorgende IG en Verpleegkunde.
ROC Mondriaan verzorgt het theoriegedeelte van de opleiding tot verpleegkundigen of verzorgende IG. Studenten volgen het praktijkgedeelte bij Alrijne in de vorm van stages voor bol-studenten en praktijkleerperiodes voor bbl-studenten.

Training Kwalificerend Beoordelen
Voor het afnemen van mbo-praktijkexamens volgt Alrijne ziekenhuis de regelgeving van ROC Mondriaan. Dit houdt onder andere in dat assessoren, diegenen die het praktijkexamen beoordelen, opgeleid dienen te worden.
ROC Mondriaan organiseert hiervoor de training Kwalificerend Beoordelen voor assessoren. Aan deze training is een certificaat verbonden. Alle assessoren binnen Alrijne ziekenhuis volgen deze training en zijn gecertificeerd.

Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) – technologie in Zorg en Welzijn

Technologie en zorg kunnen niet meer los van elkaar gezien worden; technologische toepassingen zijn nodig om voldoende zorg te kunnen blijven geven aan iedereen die zorg nodig heeft.
ROC Mondriaan wil partner zijn in de regio voor vraagstukken op het gebied van het toepassen van zorgtechnologie en meedenken en meepraten over innovatie en ethiek.
Met het CIV creƫert ROC Mondriaan een inspirerende plek waar het onderwijs en zorg- en welzijnsorganisaties uit de regio elkaar treffen. Docenten, studenten en het werkveld zetten zich hier samen in voor het beter toepassen van technologie in zorg en welzijn.

Samenwerking met ROC Mondriaan

Heb je jouw vacature niet kunnen vinden?

Geen probleem, schrijf je in voor onze jobalert en wij houden je op de hoogte over onze nieuwe vacatures in jouw vakgebied.

Inschrijven jobalert

Alrijne Zorggroep

Postbus 4220
2350 CC Leiderdorp

071 517 8002

hrm@alrijne.nl