Leerwerkplekken

Leren en werken tegelijk

Leerwerkplekken

Leerwerkplekken voor mbo studenten

De Alrijne Zorggroep heeft jaarlijks leerwerkplekken voor bbl studenten die een opleiding doen aan het ROC Mondriaan, zoals de opleiding tot mbo Verzorgende IG of Verpleegkundige. Gedurende deze opleiding werk/leer je op verschillende afdelingen binnen Alrijne (ziekenhuis en/of verpleeghuizen). ROC Mondriaan verzorgt het theoretische gedeelte van de opleiding, Alrijne Zorggroep verzorgt het praktische gedeelte. Uiteraard in nauwe samenwerking met elkaar. 

Leerwerkplekken voor mbo studenten
Leerwerkplekken voor hbo studenten

Leerwerkplekken voor hbo studenten

Jaarlijks biedt Alrijne een aantal leerwerkplekken voor duale studenten Verpleegkunde hbo. De wervingsronde voor deze duale opleidingsvorm vindt plaats aan het eind van het kalenderjaar / begin nieuwe kalenderjaar onder tweedejaars studenten van de Hogeschool Leiden.


In deze duale opleidingsvorm wordt werken en leren binnen Alrijne ziekenhuis gecombineerd in het derde en vierde leerjaar van de opleiding. Tijdens deze leer- en werkcombinatie maak je kennis met verschillende patiëntengroepen in het ziekenhuis. De Hogeschool Leiden verzorgt het theoretische gedeelte van de opleiding, Alrijne verzorgt het praktische gedeelte. Uiteraard in nauwe samenwerking met elkaar.


Tijdens het leren in de praktijk krijg je begeleiding van ervaren verpleegkundigen in de rol van mentor en werkbegeleider die, naast patiëntenzorg, ook de taak hebben studenten te begeleiden.

 

Doorstroomtraject mbo naar hbo

Voor medewerkers met het diploma mbo-verpleegkundige niveau 4 of die inservice zijn opgeleid biedt de Hogeschool Leiden de mogelijkheid om binnen 2,5 jaar het doorstroomtraject te volgen. Dit doorstroomtraject sluit aan bij de kennis en ervaring die als mbo-verpleegkundige is opgedaan. Het traject is te volgen in de duale variant. Verpleegkundigen in het bezit van een verpleegkundige vervolgopleiding komen in aanmerking voor het 2-jarig traject.

Er wordt jaarlijks intern geworven voor het doorstroomtraject.

Doorstroomtraject mbo naar hbo
Baangarantie

Baangarantie

Baangarantie
Bij aanvang krijg je een leerarbeidsovereenkomst met baangarantie als gediplomeerd verpleegkundige.

Dit wel onder voorbehoud van het behalen van het diploma verpleegkunde en het verkrijgen van de BIG-registratie.

Na het afstuderen ben jij al klaargestoomd voor een mooie loopbaan in ons ziekenhuis!

Vragen over leerwerkplekken?

Bel met 071 582 9774 of mail naar academie@alrijne.nl

Heb je jouw vacature niet kunnen vinden?

Geen probleem, schrijf je in voor onze jobalert en wij houden je op de hoogte over onze nieuwe vacatures in jouw vakgebied.

Inschrijven jobalert

Alrijne Zorggroep

Postbus 4220
2350 CC Leiderdorp

071 517 8002

hrm@alrijne.nl