Leerwerkplekken

Leren en werken tegelijk

Leerwerkplekken

Leerwerkplekken voor hbo studenten van zorgopleidingen

Leerwerkplekken voor hbo studenten van zorgopleidingen

Jaarlijks biedt Alrijne een aantal leerwerkplekken voor duale studenten Verpleegkunde hbo. De wervingsronde voor deze duale opleidingsvorm vindt plaats aan het eind van het jaar/begin nieuwe jaar onder tweedejaars studenten van de Hogeschool Leiden.


In deze duale opleidingsvorm wordt werken en leren binnen Alrijne ziekenhuis gecombineerd in het derde en vierde leerjaar van de opleiding. Tijdens deze leer- en werkcombinatie maak je kennis met verschillende patiëntengroepen in het ziekenhuis. De Hogeschool Leiden verzorgt het theoretische gedeelte van de opleiding, Alrijne verzorgt het praktische gedeelte. Uiteraard in nauwe samenwerking met elkaar.


Op de werkvloer krijg je begeleiding van ervaren verpleegkundigen in de rol van mentor en werkbegeleider die, naast patiëntenzorg, ook de taak hebben studenten te begeleiden. De mentor evalueert regelmatig de voortgang aan de hand van je portfolio, geeft feedback en beoordeelt mede je functioneren. Ook word je in je leerproces, iets meer op afstand, ondersteund door één van de opleidingsadviseurs van de Alrijne Academie. Daarnaast zijn er op de afdeling waar je komt te werken aandachtsvelders onderwijs die zich richten op het organiseren van leeractiviteiten binnen een goed leerklimaat. Met elkaar streven we naar een zo goed mogelijk leeromgeving en begeleiding voor jou als duale student!


Bij aanvang krijg je een leerarbeidsovereenkomst met baangarantie als gediplomeerd verpleegkundige. Dit wel onder voorbehoud van het behalen van het diploma verpleegkunde en het verkrijgen van de BIG-registratie. Na het afstuderen ben jij al klaargestoomd voor een mooie loopbaan in ons ziekenhuis!

Doorstroomtraject mbo naar hbo

Voor medewerkers met het diploma mbo-verpleegkundige niveau 4 of die inservice zijn opgeleid biedt de Hogeschool Leiden de mogelijkheid om binnen 2,5 jaar het doorstroomtraject te volgen. Dit doorstroomtraject sluit aan bij de kennis en ervaring die als mbo-verpleegkundige is opgedaan. Het traject is te volgen in de duale variant. Verpleegkundigen in het bezit van een verpleegkundige vervolgopleiding komen in aanmerking voor het 2-jarig traject.

Er wordt jaarlijks intern geworven voor het doorstroomtraject.

Doorstroomtraject mbo naar hbo

Heb je jouw vacature niet kunnen vinden?

Geen probleem, schrijf je in voor onze jobalert en wij houden je op de hoogte over onze nieuwe vacatures in jouw vakgebied.

Inschrijven jobalert

Alrijne Zorggroep