Alrijne academie

Alrijne academie

Bibliotheek en wetenschappelijk onderzoek

Onze medische bibliotheek maakt informatie toegankelijk ten behoeve van patiëntenzorg, onderwijs, onderzoek en wetenschap in het ziekenhuis. De fysieke ruimte van de medische bibliotheek is bedoeld voor studiedoeleinden en fungeert als plaats waar je met of zonder hulp van bibliotheekmedewerkers informatie kunt vergaren.

De medische bibliotheek is bestemd voor specialisten, arts-assistenten, co-assistenten, paramedisch en verpleegkundig personeel (al dan niet in opleiding) van Alrijne Zorggroep.

Alrijne ziekenhuis stimuleert het doen van wetenschappelijk onderzoek. Zij biedt ondersteuning aan studenten, artsen en verpleegkundigen in het doen van onderzoek en stimuleert de organisatie in het versterken van haar wetenschappelijke activiteiten. Binnen het ziekenhuis is een statisticus/epidemioloog beschikbaar om te raadplegen bij onderzoek en is er een wetenschapscoördinator die betrokken is bij de verschillende wetenschappelijke onderzoeken.

Bibliotheek en wetenschappelijk onderzoek
E-learning

E-learning

Om de zorg- en dienstverlening aan patiënten binnen de zorggroep steeds verder te kunnen optimaliseren, is het bekwaam houden van medewerkers essentieel en vereist. In de digitale leeromgeving krijgen medewerkers scholing en toetsing aangeboden (relevant voor de functie) en kan men zelfstandig werken aan kennisontwikkeling.

Interne coaching

Alrijne heeft eigen intern opgeleide coaches, die medewerkers kunnen coachen op persoonlijke en professionele vragen. Binnen Alrijne Zorggroep zijn vijf coaches werkzaam. De coaches hebben allen een opleiding tot coach gevolgd en hanteren de ethische gedragscode van de NOBCO. Dat betekent onder andere dat de gesprekken strikt vertrouwelijk zijn en dat de coach geen informatie verstrekt aan anderen over de coaching. Er vindt geen verslaglegging plaats, ook niet in het geval dat de leidinggevende de opdrachtgever is.

Interne coaching

Overige ontwikkelfaciliteiten

Voor medewerkers van Alrijne Zorggroep is het mogelijk in de multifunctionele skillsruimte laagdrempelig verpleegtechnische vaardigheden te onderhouden, actualiseren en hierin getoetst te worden. De Alrijne Academie beschikt over interne opleidingsadviseurs en trainers die kunnen adviseren over ontwikkelactiviteiten en die trainingen uitvoeren voor teams binnen de Alrijne Zorggroep.

Vragen over de Alrijne Academie?
Vragen over de Alrijne Academie?

Bel met 071-582 9774 of mail naar academie@alrijne.nl

Heb je jouw vacature niet kunnen vinden?

Geen probleem, schrijf je in voor onze jobalert en wij houden je op de hoogte over onze nieuwe vacatures in jouw vakgebied.

Inschrijven jobalert

Alrijne Zorggroep