Alrijne Academie

Alrijne Academie

Alrijne Academie

Alrijne Academie

De Alrijne Academie vervult een belangrijke rol in het organiseren van continu leren en ontwikkelen. Samen met de opleiders houden de collega’s van de Academie zich dagelijks bezig met het ontwikkelen, faciliteren en coördineren van trainingen en opleidingen.
Denk aan medische opleidingen en onderwijs, zorgopleidingen, bij- en nascholing en organisatie brede leertrajecten. Met verschillende programma’s, trainingen en andere leeroplossingen stimuleren we studenten, medewerkers en teams om nieuwsgierig te blijven in hoe het in het werk nog beter kan.

Ook heeft de Academie tot doel wetenschappelijk onderzoek te stimuleren en te versterken en te streven naar een stimulerend leerklimaat met goede randvoorwaarden. We streven hierbij naar een klimaat waarin we gezamenlijk leren van onze fouten en successen, omdat dit bijdraagt aan de ontwikkeling van individuen, van samenwerkende teams en de ontwikkeling van de hele organisatie.

Wetenschappelijk onderzoek

Alrijne biedt ondersteuning aan studenten, artsen en verpleegkundigen in het doen van onderzoek en stimuleert de organisatie in het versterken van haar wetenschappelijke activiteiten. Binnen het ziekenhuis is een statisticus/epidemioloog beschikbaar om te raadplegen bij onderzoek.
Binnen de Academie is een wetenschapscoördinator betrokken bij verschillend wetenschappelijke onderzoek en een lecturer practioner bij verpleegkundig onderzoek.

Wetenschappelijk onderzoek
Medische Bibliotheek

Medische Bibliotheek

Onze medische bibliotheek is bestemd voor specialisten, arts-assistenten, co-assistenten, paramedisch en verpleegkundig personeel (al dan niet in opleiding) van Alrijne Zorggroep. De medische bibliotheek maakt informatie toegankelijk ten behoeve van patiëntenzorg, onderwijs, onderzoek en wetenschap in het ziekenhuis.
De fysieke ruimte van de medische bibliotheek is bedoeld voor studiedoeleinden en fungeert als plaats waar je, met of zonder hulp van onze bibliotheekmedewerker en informatiespecialist, informatie kunt vergaren.

E-learning

Om de zorg- en dienstverlening aan patiënten binnen de zorggroep steeds verder te kunnen optimaliseren, is het bekwaam houden van medewerkers essentieel en vereist.
In een digitale leeromgeving krijgen medewerkers scholing en toetsing aangeboden (relevant voor de functie) en kun je zelfstandig werken aan je kennisontwikkeling. Daarnaast beschikt Alrijne over een uitgebreide digitale leerbibliotheek, waaronder GoodHabitz en ZorgPadPro.

E-learning
AskAlrijne

AskAlrijne

De Performance Support Oplossing AskAlrijne is een voorbeeld van ‘werkplekleren’. Hierbij is leren op de werkvloer zelf het uitgangspunt; tijdens het werken wordt een (leer)vraag of probleem met theorie ondersteund. Voor medewerkers is AskAlrijne via een app op hun account (via pc of mobiele telefoon) beschikbaar. Hiermee ondersteunt AskAlrijne medewerkers en stimuleren wij leren tijdens het werken. Er bestaan al leerwerkoplossingen voor diverse onderwerpen!

5 Moments of Need®

Binnen de Alrijne Academie is een aantal opleidingsadviseurs gecertificeerd ‘5 Moments of Need program designer’. De 5 Moments of Need® methodology is een praktisch model voor het bereiken van betere prestaties. Het model gaat uit van 5 momenten waarop medewerkers informatie nodig hebben en waarop zij leren. De vijf momenten van leerbehoefte zijn:

(1) Wanneer je iets voor de eerste keer leert,

(2) wanneer je meer wil leren,

(3) wanneer je probeert toe te passen en/of te onthouden,

(4) wanneer er iets fout gaat en

(5) wanneer er zaken veranderen.

Het leren wordt binnen deze aanpak gekoppeld aan de prestaties van de medewerkers, waardoor het rendement van leren direct meetbaar wordt.

Overige ontwikkelfaciliteiten

Voor medewerkers van Alrijne Zorggroep is het mogelijk in de multifunctionele skillsruimte laagdrempelig verpleegtechnische vaardigheden te onderhouden, actualiseren en hierin getoetst te worden. De Alrijne Academie beschikt over interne opleidingsadviseurs en trainers die kunnen adviseren over ontwikkelactiviteiten en die trainingen uitvoeren voor teams binnen de Alrijne Zorggroep.

Vragen over de Alrijne Academie?
Vragen over de Alrijne Academie?

Bel met 071-582 9774 of mail naar academie@alrijne.nl

Heb je jouw vacature niet kunnen vinden?

Geen probleem, schrijf je in voor onze jobalert en wij houden je op de hoogte over onze nieuwe vacatures in jouw vakgebied.

Inschrijven jobalert

Alrijne Zorggroep

Postbus 4220
2350 CC Leiderdorp

071 517 8002

hrm@alrijne.nl