Verhalen
Carolien, Verpleging:

“Werken in de zorg doe je met hart en ziel”

Kinderverpleegkundige Carolien zoekt collega's! 

Als Katwijkse, woonachtig in Leiden, werkt kinderverpleegkundige Caroline van der Luijt inmiddels al twee jaar op de ‘Moeder- en kind afdeling’ bij Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Een leuke afdeling waar men dringend op zoek is naar leuke nieuwe collega’s!

Caroline begon haar loopbaan in de verpleging ooit in het Bronovo ziekenhuis, het Haagse ziekenhuis dat bijna z’n deuren moet sluiten. Een brede basis in de zorg heeft ze daar meegekregen. "Die sluiting van het Bronovo die er aan komt, dat doet me toch wat".  

Kinderen

Toen ze jong was droomde ze er al van om te werken met kinderen, bij een kinderdagverblijf. Werken met kleine kinderen leek haar geweldig. Maar toch switchte ze. De kraamzorg leek haar erg leuk, maar vanwege haar leeftijd, moest ze hiervoor een andere opleiding volgen dan de reguliere opleiding tot kraamverzorgende. Het werd de opleiding voor verzorgende IG. Diverse stages liep Carolien, alles vond ze leuk en leerzaam, maar favoriet waren de verpleegkundige handelingen. Daarom koos ze voor het ziekenhuis, studeerde ze verder en specialiseerde ze zich uiteindelijk als kinderverpleegkundige.

 "Het is een prachtig beroep. Kinderen zijn zo puur en eerlijk. Verdriet en vreugde liggen vaak dicht bij elkaar. Werken in de zorg doe je met hart en ziel. Hoe rot sommige momenten ook zijn, toch is het zo mooi om daarna vaak die lach weer te zien. Een collega zei ooit tegen me, je mag zorgen voor het kostbaarste bezit van mensen." Zeker nu ze zelf moeder is, van een zoontje van 6, begrijpt Caroline als geen ander de betekenis daarvan. "Ook het contact met de ouders vind ik daarom enorm belangrijk", aldus Caroline.

De allerleukste baan

Haar baan vindt ze afwisselend, dynamisch, verzorgend, medisch en je werkt met zoveel verschillende mensen. En over haar salaris als gespecialiseerd verpleegkundige is ze tevreden. "Hoewel.. .meer mag altijd natuurlijk zegt ze lachend. Maar even zonder gekheid… Wie wil er nou niet de allerleukste baan die er is? Daar gaat het toch om."

Vragen over werken bij Alrijne?

Vragen over werken bij Alrijne?

Neem contact met ons op via 071 517 8002 of hrm@alrijne.nl