Verhalen
Anja Sloot, Medisch ondersteunend:

“Met het spreekuur gaat het pas goed mis, als de doktersassistente er niet is.”

Anja Sloot werkt als doktersassistente op de polikliniek Chirurgie.

Waarom werk jij in de zorg?

Als kind kon ik uren luisteren naar geweldige verhalen uit de zorg van twee tantes. Eén tante werkte als doktersassistente bij een huisarts en de andere werkte als verpleegkundige in het ziekenhuis. Ik heb die twee gecombineerd en werk nu als doktersassistente in een ziekenhuis.

Chirurgie leek mij in eerste instantie helemaal niks, maar toen ik er aan het werk ging bleek het helemaal mijn ding! Het is een breed specialisme met tal van aandoeningen. Daardoor is geen dag hetzelfde!

Wat maakt jouw afdeling zo leuk om te werken?

Het team waarin ik werk is heel afwisselend. Er is dagelijks een andere bezetting: van secretaresse tot arts. Wij hebben een mooie spreuk op de polikliniek hangen: "Met het spreekuur gaat het pas goed mis, als de doktersassistente er niet is."

Helemaal waar en op mijn lijf geschreven natuurlijk: als ik de wondzorg niet op tijd doe of de patiënten niet op tijd binnenhaal, kan de dokter niet verder en loopt het spreekuur uit. Zo werken we goed met elkaar samen!

Wat is jouw meest memorabele moment in jouw werk bij Alrijne geweest?

Alrijne is een opleidingsziekenhuis. Op onze polikliniek hebben we dus vaak stagiaires, die ik begeleid. Wat mij echt een kick geeft is dat er al 7 studenten na hun diplomering zijn aangenomen in ons ziekenhuis!

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Op alle ziekenhuislocaties voeren wij poliklinische operaties uit die ik als doktersassistente voorbereid, begeleid en assisteer.

Verder bereiden we spreekuren voor, nemen we de telefoon aan en zijn we het aanspreekpunt voor patiënten die naar de balie van de wachtkamer komen. Bij patiënten controleer ik de wondverzorging en natuurlijk is er altijd tijd voor een geruststellend gesprekje voor een spannende afspraak met een arts.

Vragen over werken bij Alrijne?

Vragen over werken bij Alrijne?

Neem contact met ons op via 071 517 8002 of hrm@alrijne.nl