Verhalen
Brigitte, Medisch ondersteunend:

“Ik doe elke dag iets anders en weet nooit wat mij die dag te wachten staat.”

Waarom werk jij in de zorg?
Op de bassischool had ik een vriendin waarvan haar moeder in het verpleeghuis woonde na een herseninfarct. Zo kwam ik al op jonge leeftijd in aanraking met mensen die verzorging nodig hadden. Ik was hier zo van onder de indruk dat mijn interesse blijvend gewekt was.

In mijn werk merk ik dat het mij veel voldoening geeft om voor iemand iets te kunnen betekenen op alle vlakken van gezondheid.

Wat maakt jouw afdeling zo leuk om te werken?

Ik werk in de flexpool, dat betekent dat ik voor heel veel verschillende afdelingen werk. Meestal werk ik als doktersassistente en op de op de SEH, IC en dialyse afdeling werk ik als medisch secretaresse. Het is super leuk om alle kanten van het ziekenhuis te kennen Ik doe elke dag iets anders en weet nooit wat mij die dag te wachten staat.

Wat is jouw meest memorabele moment in jouw werk bij Alrijne geweest?

Patiënten zijn vaak heel dankbaar voor onze hulp. Wat me altijd bij zal blijven was dat een patiënt zei: "Fijn dat u er bent. U heeft zo’n mooie glimlach en altijd een goed humeur, u maakt dat mijn pijn een beetje dragelijk wordt."

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Elke werkdag is voor mij anders. Ik krijg mijn rooster een week van te voren. Op de meeste afdelingen begint de dag met het doornemen van de dag. De taken worden verdeeld en we helpen elkaar waar nodig. Ik ben happy als ik de dag afsluit met een voldaan gevoel, dat alle patiënten tevreden zijn en collega’s een goede werkdag hebben gehad.

Wat onderscheidt jouw afdeling van andere ziekenhuizen?

Werken bij het flexbureau is heel bijzonder omdat ik elke dag ergens anders binnen Alrijne werk. Iedere dag is een verrassing. Je moet er wel tegen kunnen dat je steeds met een ander team werkt. Maar in de loop van de jaren heb ik veel mensen leren kennen. De allerleukste afdelingen om voor te werken vind ik Cardiologie, SEH, Chirurgie en Dermatologie. Als doktersassistente help ik artsen bij kleine ingrepen, zoals het weghalen van een moedervlek of vetbult.

Vragen over werken bij Alrijne?

Vragen over werken bij Alrijne?

Neem contact met ons op via 071 517 8002 of hrm@alrijne.nl