Verhalen
Dick, Management & staf:

“Als teamleider van 60 mensen heb ik een zeer diverse functie.”

Dick is één van de collega's die schittert in de campagne Ontdek de zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dick werkt als teamleider op de Intensive Care en vertelt over zijn werk.  

"Voordat ik in de zorg werkte, had ik een kantoorfunctie in het bedrijfsleven. Daar ervoer ik soms het gevoel dat ik ‘mijn ding’ deed en weer naar huis ging. Dat heb ik in het ziekenhuis helemaal niet. Mijn collega’s en ik zijn heel bevlogen. We werken met hele kwetsbare patiënten op de intensive care, waar we zo goed mogelijk voor proberen te zorgen. We hebben een gemeenschappelijk doel en dat maakt dat ik en mijn team anders in het werk staan.

Als teamleider van 60 mensen heb ik een zeer diverse functie; ik ben veel bezig met personeelszaken, bijvoorbeeld als het rooster omgegooid moet worden. Daarnaast besteed ik veel tijd aan uit het uitvoeren en bedenken van beleid. Zo maak ik bijvoorbeeld jaarplanningen, opleidingsplannen en begrotingen.

Door al die diverse taken is mijn werk nooit saai. Het kan zijn dat mijn agenda helemaal volgepland staat, maar de dag toch heel rustig verloopt. Soms gebeurt juist het omgekeerde en houd ik talloze ballen tegelijkertijd hoog. Die afwisseling vind ik ontzettend leuk en zorgt ervoor dat ik dit werk al jaren graag doe."

Vragen over werken bij Alrijne?

Vragen over werken bij Alrijne?

Neem contact met ons op via 071 517 8002 of hrm@alrijne.nl