Verhalen
Audrey Koopmans, Vrijwilliger ziekenhuis:

“Soms is het makkelijker om tegen een vreemde over heftige onderwerpen te praten.”

Vrijwilligers spelen een onmisbare rol bij Alrijne, waar ongeveer 320 vrijwilligers actief zijn bij de ziekenhuizen en zo’n 300 bij de verpleeghuizen. Audrey is een van de vrijwilligers die zich met veel plezier inzet voor onze bewoners en patiënten.

Audrey Koopmans is een toegewijde vrijwilligster. Zij biedt ondersteuning in het ziekenhuis op afdeling A2 Chirurgie. Daar voert ze gesprekken met patiënten van alle leeftijden. ‘De gesprekken gaan over uiteenlopende onderwerpen, net waar de patiënten behoefte aan hebben. Vaak komen er hele verhalen los’, zegt Audrey. Ze werkt een ochtend per week als vrijwilliger. Daarnaast werkt ze bij haar man in het bedrijf en past ze wekelijks op haar pasgeboren kleinkind.

Oorspronkelijk was Audrey aangenomen om kwetsbare ouderen te ondersteunen, maar ze heeft haar werkgebied uitgebreid naar alle patiënten. ‘Over het algemeen hebben ouderen meer behoefte aan gesprekken, maar dat wil niet zeggen dat jongere mensen er geen behoefte aan hebben.’

Audrey heeft altijd affiniteit met de zorg gehad en vond in het vrijwilligerswerk een manier om haar zorgzaamheid in te zetten. Soms is ze erg onder de indruk van de veerkracht van de menselijke geest. ‘Ik leer veel van de heftige verhalen. Soms mopper je wel eens, en dan denk ik 'waar maak ik me eigenlijk druk over’, er zijn ergere dingen.

Verder kunnen patiënten het fijn vinden om juist met een vreemde te praten over zware onderwerpen. ‘Soms is het makkelijker om tegen een vreemde over heftige onderwerpen te praten dan bijvoorbeeld tegen je eigen kinderen of andere familieleden’, merkt ze op. Als ik op het einde van mijn gesprek bij de patiënt ontspanning zie of een lach, dan ben ik ook blij. Audrey vindt het heel fijn om op deze manier een steun te kunnen zijn.

 

Vragen over werken bij Alrijne?

Vragen over werken bij Alrijne?

Neem contact met ons op via 071 517 8002 of hrm@alrijne.nl