Vragen over werken bij Alrijne?
Neem contact met ons op via 071 517 8002 of hrm@alrijne.nl
Hoi Tamara, wil je iets over jezelf vertellen?
Ik ben Tamara, 30 jaar oud en in 2015 begonnen bij de klinische apotheek van Alrijne. Hier heb ik diverse functies mogen vervullen en mij vooral beziggehouden met innovatie op het gebied van logistiek. Na zeven jaar bij de apotheek merkte ik dat ik in een routine terecht was gekomen. De dynamiek in deze functie was verdwenen maar ik wilde wel heel graag bij Alrijne blijven. Ik ben dan ook blij dat ik de overstap heb kunnen maken naar informatisering & automatisering (I&A).
Wat houdt je functie precies in?
Als projectleider ben ik verantwoordelijk voor het plannen, coördineren en beheren van projecten. Mijn focus ligt op ICT-projecten, dus bijvoorbeeld projecten die de integratie van ICT en medische apparatuur omvatten. Als projectleider ben je de belangrijkste schakel tussen het projectteam, de stakeholders en de relevante leveranciers. Ook het identificeren van risico’s en uitdagingen is een belangrijk element. Over het algemeen is de rol van een projectleider om de juiste balans te vinden tussen het behalen van de projectdoelen, het schrijven van het projectplan, het managen van resources, het coördineren daarvan en het waarborgen van een succesvolle projectuitvoering binnen de gestelde tijd, kosten en kwaliteitseisen. Je bent als ware een spin in het web.
Kan je iets meer vertellen over de ICT-projecten?
Bij ICT-projecten krijg je te maken met belangrijke aspecten die de veiligheid van onze patiënten waarborgen. Naast het configureren en integreren van medische apparatuur krijg je ook te maken met beveiliging en privacy. Het waarborgen van de gegevensbeveiliging en privacy is enorm belangrijk. Daarnaast heb je bij het upgraden van een systeem altijd te maken met een ‘downtime’, waardoor het systeem soms enkele uren niet toegankelijk is. Dit heeft grote impact op de continuïteit van het zorgproces en vormt een grote uitdaging omdat onze zorg 24/7 doorgaat. Het is dan ook essentieel om bij een geplande downtime in gesprek te gaan met betrokken stakeholders, zoals artsen, verpleegkundigen en teamleiders, om passende maatregelen te nemen. Deze maatregelen hebben als doel de continuïteit van de bedrijfsvoering te waarborgen, zodat de patiëntenzorg altijd door kan gaan.
Welke kwaliteiten heb je nodig voor het uitoefenen van je functie?
Je hebt een combinatie van verschillende vaardigheden nodig, zoals leiderschapskwaliteiten, organisatorische vaardigheden en communicatieve vaardigheden. Maar als projectleider in een complexe omgeving met verschillende in- en externe stakeholders krijg je regelmatig te maken met uitdagende vraagstukken waarin belangen, wensen en beperkingen van verschillende partijen samenkomen. Hierbij kunnen de wensen van de arts in conflict raken met de technische mogelijkheden van ICT. Hier moet je wel mee om kunnen gaan. In dit soort situaties moet je mogelijk compromissen sluiten en creatieve oplossingen bedenken die tegemoetkomen aan de belangrijkste behoeften. Goed begrip hebben voor de belangen en samenwerken is dan ook heel belangrijk in deze functie.
Hoe ziet een typische werkdag eruit voor jou?
Mijn werkdagen zijn erg verschillend en hangen af van de fase waarin het project zich bevindt. Soms ga ik van de ene meeting naar de andere, maar er zijn ook dagen dat ik de hele dag schrijf aan een projectplan of bezig ben met het budget.
Wat zijn de grootste uitdagingen in je functie?
De gezondheidszorg is een complexe sector met unieke behoeften en strenge regelgeving. Het begrijpen van de complexiteit van de processen en de vereisten van zorgverleners kan een uitdaging zijn. Daarnaast heeft het ziekenhuis vaak verschillende systemen en applicaties die moeten worden geïntegreerd om een naadloze uitwisseling van gegevens mogelijk te maken. Het waarborgen daarvan kan een complexe aangelegenheid zijn, zeker nu met de voortdurende stroom van nieuwe innovaties en beschikbare middelen.
Waaruit bestaat je team?
Per project is je team weer anders. Binnen ICT werk je voornamelijk met technische specialisten, zoals een technisch adviseur, een enterprise architect, externe partijen en een functionele projectleider. Op dit moment heb ik ook een functionele projectleider aan mijn zijde die inhoudelijk ontzettend veel weet van het systeem of het proces. Binnen een ICT-project werk je ook samen met een privacy officer of een informatiebeveiliger. Dit is voor de bescherming van vertrouwelijke gegevens en om ervoor te zorgen dat het systeem voldoet aan de wet- en regelgeving. Kortom, binnen Alrijne staan alle collega's voor je klaar.
Waarom moeten kandidaten voor Alrijne kiezen?
De cultuur hier is ontzettend prettig, open en er hangt een fijne werksfeer. Ze noemen het oprechte aandacht en ik ervaar dat ook echt op die manier. Verder krijg ik veel verantwoordelijkheid en vrijheid, kan ik me goed ontwikkelen en zijn er doorgroeimogelijkheden. Ik ervaar autonomie en dat vergroot mijn werkplezier.
Wil je verder nog wat kwijt?
Binnen Alrijne zijn we volop bezig met digitalisering en is digitale zorg een vanzelfsprekend onderdeel van de zorg. Hier kun je als projectleider dus echt het verschil in maken en een bijdrage leveren!
Neem contact met ons op via 071 517 8002 of hrm@alrijne.nl