Verhalen
Tony Vork, Verzorgende IG:

“Mijn doel is om alle bewoners zich bij ons thuis te laten voelen”

Hoi Tony, vertel eens wie je bent?
Ik ben Tony Vork, ik ben 37 jaar en alleenstaand moeder van twee dochters van 12 en 14. Ik ben erg actief, eigenlijk altijd druk. Ik hou erg van sporten en heb een eigen paard waar ik ook dagelijks heen ga.

Hoe ben je bij Alrijne terechtgekomen?
Ik ben nu ruim 9 jaar in dienst bij Alrijne. Hiervoor werkte ik bij Noorderbrink, wat toen nog bij Alrijne hoorde. Daarna heb ik ruim 6 jaar nachtdiensten gewerkt in Verpleeghuis Oudshoorn. Dit vond ik erg fijn vanwege mijn thuissituatie toentertijd; ik had kleine kinderen en zo was er altijd iemand thuis voor hen. Nu mijn dochters ouder en zelfstandiger zijn, wilde ik zelf weer meer uitdaging en ben ik gaan werken op de dag en avond. Nu werk ik alweer ruim anderhalf jaar met veel plezier op De Oever, de afdeling voor bewoners met een chronisch lichamelijke aandoening.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Ik draai dag- en avonddiensten. Op een dagdienst haal ik bewoners uit bed, geef ik ze medicijnen, verzorg ik ze en houd ik hun gezondheid in de gaten. De avonddiensten zijn wat rustiger. We gaan met elkaar eten, maken er een gezellig avond van en daarna breng ik de bewoners naar bed. De afwisseling tussen dag- en avonddiensten vind ik heel fijn. Ik begeleid ook leerlingen. Ik vind het leuk om hen mee te nemen en enthousiast te maken over het vak.

Wat maakt jouw baan zo leuk?
Ik ga iedere dag met een voldaan gevoel naar huis. De voldoening die je krijgt uit het verzorgen en helpen is zo mooi. Ik vind het fijn dat ik iets voor mensen kan betekenen. Als ik naar huis ga vragen mensen of ik er morgen weer ben, en als ze mij een paar dagen niet hebben gezien, zeggen ze dat ze het fijn vinden dat ik er weer ben. Die waardering is heel leuk. Er is oprechte interesse in elkaar en je bouwt een band op met de bewoners. Daarnaast werk ik ook met hele fijne collega’s en is de samenwerking top.

Welke momenten in je werk vind je moeilijk?
Soms vind ik het moeilijk om mensen te zien die hier eigenlijk helemaal niet willen zijn en hun eigen huis of familie missen en daar terug naartoe willen wat niet meer kan. Mijn doel is dan ook om de mensen toch een zo'n fijn mogelijke omgeving te bieden en te zorgen dat ze zich bij ons ook thuis gaan voelen. Dat ze het echt fijn vinden hier te zijn.

Wat maakt het fijn om bij Alrijne te werken?
Alrijne heeft naar mijn idee alles goed op orde. Er zijn regelmatig scholingen en ik moet elke twee jaar mijn handelingen weer laten aftekenen. Hierdoor blijft de kwaliteit van onze zorg hoog. Ik ben trots dat ik hier werk en dat er goed opgeleid personeel rondloopt.

Wat voor vooroordelen zijn er over jouw werk die wel of niet kloppen?
Het klopt dat het soms hard werken is hier, de werkdruk kan hoog oplopen wegens veel ziekte en weinig personeel. Desondanks doe ik mijn werk met veel plezier.

Wat voor kwaliteiten heb je nodig als Verzorgende IG?
Als ik het in een paar woorden moet omschrijven: flexibiliteit, inlevingsvermogen, positiviteit en geduld.

Wat wil je verder nog kwijt?
Dat ik het een leuke, fijne werkplek vind met een leuke doelgroep: somatische personen (personen met lichamelijke klachten). Ik heb het gewoon echt naar m’n zin op De Oever bij Alrijne.

Wil je meer weten en video’s bekijken over het werken als Helpende of Verzorgende IG bij de verpleeghuizen van Alrijne? Klik dan hier

Vragen over werken bij Alrijne?

Vragen over werken bij Alrijne?

Neem contact met ons op via 071 517 8002 of hrm@alrijne.nl