Stage-LWU

Stage op een LeerWerkUnit

LeerWerkUnit (LWU)
Op een LWU werk je elke dienst samen met één of meerdere studenten en draag je zorg voor patiënten op specifieke patiëntenkamers. Vanaf het begin word je als student voorbereid om op jouw niveau zorg te dragen voor ‘eigen’ patiënten. Zowel kennis, vaardigheden als houding groeien zodanig dat je met ondersteuning de volledige zorg kunt verlenen voor patiënten van het betreffende specialisme.

Je werkt er volgens rooster in dag- en avonddiensten (dagdiensten starten om 07.00 uur, avonddiensten eindigen om 23.30 uur), gedurende zeven dagen in de week. De vakanties plan je in overleg met roosteraar en medestudenten. 

Eigenschappen van de studenten op een LWU zijn:

  • Samenwerken met collega-studenten;
  • Nieuwsgierig zijn en open staan voor nieuwe perspectieven;
  • Plannen van het leerproces en hierin regie nemen, ervoor opkomen ook in hectische situaties;
  • Hulp vragen bij vragen/knelpunten.

 

 

Stage op een LeerWerkUnit
Leerwerkunit Orthopedie

Leerwerkunit Orthopedie

Verpleegafdeling Orthopedie in het kort
De verpleegafdeling Orthopedie is een gezellige en dynamische afdeling die gemiddeld bestaat uit 24 bedden. Innovatie op de afdeling staat voorop. De bedbezetting wisselt gedurende de week. Er werkt een klein team.

Wat is kenmerkend voor de verpleegkundige zorg?
De meeste patiënten krijgen een nieuwe heup-, knie-, schouder- of zelfs enkelprothese. Een aantal uur na de operatie mogen de patiënten alweer mobiliseren en de meeste patiënten gaan binnen 24 uur naar huis. Hierdoor is er veel wisseling van patiënten gedurende de dag en gaat de zorg snel.

Daarnaast bieden wij zorg aan patiënten met een infectie die kan ontstaan na infectie van de huid, een infectie van de wond of na het plaatsen van een orthopedische prothese. De zorg die je aan patiënten geeft kan hierdoor per dag in complexiteit verschillen.

Ook werken wij met het traject ‘heup knie to go ‘ waarbij patiënten voorbereid en opgenomen worden met een VR-bril. Patiënten in dit traject gaan vanuit de wachtkamer naar de operatiekamer.

 

Meer over LWU Orthopedie

Leerwerkunit Cardiologie

Verpleegafdeling cardiologie in het kort
De verpleegafdeling cardiologie bestaat uit 44 klinische bedden en 6 kortverblijf plekken. Wij zijn een groot, ervaren en leergierig team. 

Wat is kenmerkend voor de verpleegkundige zorg?
Op de afdeling wordt zorg gedragen voor patiënten met een cardiologisch ziektebeeld. Hierbij kun je denken aan decompensatio cordis, angina pectoris of endocarditis. Ook worden er patiënten opgenomen voor diagnostiek of revalidatie. De zorg die je uitvoert op de afdeling is zowel gericht op langdurige zorg, acute zorg als zorg in de palliatieve/terminale fase.

 

Meer over LWU Cardiologie
Leerwerkunit Cardiologie
Leerwerkunit interne geneeskunde en maag/darm/leverziekten (MDL)

Leerwerkunit interne geneeskunde en maag/darm/leverziekten (MDL)

Verpleegafdeling Interne geneeskunde/MDL in het kort
De verpleegafdeling Interne geneeskunde/MDL is een veelzijdige verpleegafdeling met een enthousiast, hecht en groot team. Wij hebben oog en oor voor elkaar en helpen elkaar altijd gedurende de dienst. De afdeling bestaat uit 39 bedden en de zorgintensiteit varieert van ondersteuning bieden aan patiënten tot uitgebreide medische behandeling. 

Wat is kenmerkend voor de verpleegkundige zorg?
De zorg op de afdeling is laag tot hoog complexe zorg waarbij je veel verschillende ziektebeelden voorbij ziet komen. De patiëntenpopulatie is divers, waaronder veel kwetsbare ouderen. Qua ziektebeelden moet je denken aan urosepsis, pneumonie of ontregelde diabetes.

MDL patiënten hebben ziektebeelden zoals acute maag- en/of darmbloedingen, levercirrose, de ziekte van Crohn en Colitis of pancreatitis. Deze laatste patiëntenpopulatie is zeer divers qua leeftijd, complexiteit en voorspelbaarheid van het ziekteproces; het ene moment lever je zorg aan iemand met een pneumonie, het andere moment handel je in een acute situatie bij een patiënt met een darmbloeding. 

 

Meer over LWU Interne geneeskunde/MDL

Leerwerkunit Chirurgie

Verpleegafdeling chirurgie in het kort
Verpleegafdeling chirurgie is een dynamische afdeling met een variatie aan patiënten. Wij zijn een groot hecht team, met veel kennis over diverse onderwerpen. We zoeken continue naar verbetering en gaan uitdagingen niet snel uit de weg. De afdeling bestaat uit 44-48 bedden.

Wat is kenmerkend voor de verpleegkundige zorg?
Veel verschillende patiëntencategorieën krijgen zorg en behandeling; Traumatologie, vaatchirurgie, gastro-enterologie en oncologie. Het ene moment verpleeg je een patiënt met een complexe wond, het andere moment handel je in een acute situatie bij een naadlekkage na een darmoperatie. Daarnaast staat de pré- en postoperatieve zorg rondom deze patiëntencategorieën centraal.

 

Meer over LWU Chirurgie
Leerwerkunit Chirurgie
Leerwerkunit Neurologie/Neurochirurgie

Leerwerkunit Neurologie/Neurochirurgie

Verpleegafdeling Neurologie/Neurochirurgie in het kort
De afdeling Neurologie/Neurochirurgie bestaat uit een algemeen gedeelte en een Stroke Care Unit. Het dynamische team en gemiddelde grootte.Op het algemene gedeelte is de LWU gevestigd (leerwerkunit met maximaal 6 patiënten) waar stagiaires opgeleid worden tot verpleegkundige. 

Wat is kenmerkend voor de verpleegkundige zorg?
Wij zien tal van neurologische ziektebeelden bij patiënten zoals CVA’s, epilepsie, hersenmetastasen, maar ook neurochirurgische ziektebeelden zoals hernia’s en stenose’s.
Bij veel neurologische patiënten ligt de zorgzwaarte vaak hoog. Zij hebben zowel fysiek als mentaal veel (verpleegkundige) zorg nodig. De uitdaging is om een compleet beeld van de patiënt te krijgen, inclusief de thuissituatie; wat heeft de patiënt nodig om met ontslag te kunnen?

De combi Neurologische/Neurochirurgische patiënten zorgt voor een mooie combi van reguliere zorg en geplande zorg.

 

Meer over LWU Neurologie/Neurochirurgie
Stage aanvragen
Stage aanvragen

Stage aanvragen

Ben je benieuwd of je bij ons stage kunt lopen? Solliciteer dan via de vacature 'stage aanvragen'. Jouw sollicitatie wordt dan in behandeling genomen door de Alrijne Academie. Voor stages voor de opleiding Verpleegkunde en Doktersassistent verwijzen wij je graag naar het stagebureau van jouw onderwijsinstelling.

Vragen over een stage?

Bel 071 582 9774 of mail naar academie@alrijne.nl