ccu-Opleiding
Opleiding tot CCU/EHH Verpleegkundige

Opleiding tot CC-verpleegkundige

Opleiding tot CCU-verpleegkundige

Cardiac Care / Eerste Hart Hulp
De CCU/EHH is een gecombineerde afdeling waar je zowel intensieve zorg verleent aan patiënten met een cardiale aandoening als patiënten opvangt voor de eerste harthulp. Dit kunnen acuut zieke mensen zijn die snel verschillende interventies nodig hebben. Ook minder complexe patiënten worden gepresenteerd. Door middel van diagnostiek en klinisch redeneren probeer je de oorzaak van hun klachten te achterhalen. Dit alles in samenwerking met een hecht team van CCU-verpleegkundigen, cardiologen, arts assistenten en verpleegkundig specialisten. De combinatie cardiac care unit en eerste harthulp maakt deze afdeling tot een zeer afwisselende werkomgeving waar geen dag hetzelfde is, je continu wordt uitgedaagd en je je kennis iedere dag kunt uitbreiden.

Hoe ziet de opleiding tot CCU-verpleegkundige eruit?
Na een inwerkperiode van drie maanden begin je met de opleiding tot cardiac care verpleegkundige welke 12 maanden duurt. Je volgt theorieonderwijs bij de educatie zorgsector van het LUMC. Hier krijg je de theorie aangeboden die je op de CCU/EHH in praktijk kunt gaan brengen. De opleiding is in twee periodes opgedeeld. Je voltooit in de eerste vijf maanden de BAZ (basis acute zorg) waarna je doorstroomt naar de cardiac care module welke zeven maanden duurt.

Wat zijn EPA's?
In deze perioden is de theorie en praktijk opgedeeld in werkeenheden welke Entrustable professional activities of kortweg EPA’s genoemd worden. In de BAZ betreft het EPA’s als ‘opvang van een patiënt in de acute setting’ of ‘zorg voor de midden-complexe zorgvrager’. In de CC-module wordt het meer specifiek met EPA’s zoals hoog complexe zorg voor een zorgvrager met (acuut) hartfalen of zorg bij een reanimatie. Op deze manier kun je stapsgewijs de kennis en vaardigheden opdoen die je nodig hebt om uiteindelijk als gediplomeerd Cardiac Care verpleegkundige aan de slag te gaan.

Volg onze afdeling op Instagram!
Bekijk video's en foto's van ons team en onze afdeling op Instagram via: https://www.instagram.com/ccuehhalrijne